מוקפץ בקר וברוקולי
30 דק׳ הכנה
- 4 מנות
- סוג בשר: רצועות למוקפץ
אופן ההכנה
מרכיבים:
- 1 ק"ג בשר בקר חתוך לרצועות להקפצה
- קורנפלור
- פלפל שחור
- ראשי ברוקולי חתוכים
- בצל ירוק
- בצל סגול
- פלפל צ'ילי חריף אדום
- 2 שיני שום
- שמן שומשום
- ג'ינג'ר טחון
- סוכר חום כהה
הכנת הרוטב:
- בקערה שמים מעט סויה, כף קורנפלור, חצי כפית ג'ינג'ר טחון, כף סוכר חום כהה וחצי כפית שמן שומשום
- מערבבים יחד עד לקבלת מרקם אחיד
הוראות הכנה:
- בקערה שמים את הבשר, יחד עם מעט סויה וקורנפלור.
- להרטיח סיר עם מים ולבשל את הברוקולי לשתי דקות בערך על מנת לרכך אותו
- לחתוך לרצועות את הבצל הירוק, הסגול, החריף והשום
- להרטיח שמן בווק (אפשר גם מחבת)
- להכניס את רצועות הבשר ולערבב תוך כדי צליה עד להחלפת הצבע (לא לבשל עד הסוף)
- מוסיפים את הבצל הירוק והסגול ואת הצ'ילי והברוקולי ומקפיצים
- מוסיפים את הרוטב שהכנו ומערבבים טוב טוב לפני ההגשה.
אפשר להגיש את המוקפץ עם אורז, נודלס, מה שבא לכם.
בתאבון.