ביף בורגיניון האגדי
3.5 שע' הכנה
- 6 מנות
- סוג בשר: אונטריב
אופן ההכנה
מצרכים:
- 1.5 ק"ג בשר אונטריב חתוך לקוביות
- 3 כפות שמן זית
- קופסא קטנה של רסק עגבניות
- פטרוזיליה
- סלרי
- 6-8 בצלי שאלוט חצויים
- 4 גזרים קלופים וחתוכים לארבע
- כרישה פרוס לרוחב
- קופסת פטריות שמפיניון
- טימין
- רוזמרין
- 2-3 עלי דפנה
- בקבוק יין אדום
- 3 כפות קמח
- פלפל אנגלי
- פלפל טחון
- מלח
הוראות הכנה:
- בתוך קערה מכניסים את קוביות הבשר, פלפל אנגלי, עלי דפנה ותימין והיין האדום ומשרים ללילה.
- מסננים את הבשר (שומרים את היין) ומייבשים את הבשר היטב ומתבלים במלח פלפל.
- מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן זין וצולים את קוביות הבשר עד להשחמה.
- מוסיפים את הירקות ומערבבים עד לקבלת השחמה.
- מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את היין ומערבבים.
- מוסיפים את הפטריות ואת תפו"ח ומבשלים לעוד כ- 5-10 דקות.
- מורידים מהאש ומכניסים את הסיר לתנור לשלוש שעות (או מעבירים לכלי שניתן להכניס לתנור).
בתאבון